De Westfriese Omringdijk

Een pracht van een dijk!

Je koike d’r je ouge uit!
Op nog geen 25 kilometer van Amsterdam ligt de Westfriese Omringdijk, een wonder van menselijke hand. Dit 126 kilometer lange lint is een schitterend podium voor culinaire streekproducten, sport, cultuur en recreatie.

VOC-steden
De Omringdijk slingert als een groene route door het landschap en leidt de bezoekers van Westfriesland langs het weidse landschap met zijn unieke vergezichten, de typische lintdorpen met stolpboerderijen en de voormalig VOC-steden met hun prachtig bewaard gebleven binnensteden. Een groot deel van dijk vormt nog altijd de grens tussen land en water, elders loopt de dijk dwars door het land tussen polders en droogmakerijen als een monument voor eeuwen van strijd tegen het water.

Miespelkuit
Westfriesland is een prachtige plek om te recreŽren in de vrije natuur. Voor wie van wandelen en fietsen houdt zijn er vele tochten over en rondom de dijk. Het aantal natuurgebieden in deze regio breidt zich uit en er worden voortdurend nieuwe fiets- en wandelpaden aangelegd. Een dagje ontspannen op het water? Geniet dan zeilend of in een miespelskuit (Westfries voor fluisterboot) van al het moois dat Westfriesland te bieden heeft.

Wil je meer weten over deze prachtige dijk, surf dan naar de website van de Westfriese Omringdijk.

omrindijk // 2 omringdijk.jpg (340 K)