Kaart

Ontdek & beleef Callantsoog

Een van de oudste en mooiste badplaatsen van het land met een oergezellig centrum. Hier zijn veel winkeltjes, terrassen en restaurants. De meeste winkels zijn het hele jaar door op zondag geopend, zodat er het hele jaar door een gezellige sfeer is.†

Hoge duinen scheiden het dorp met het heerlijke strand.†Al sinds jaar en dag wappert op het strand de Blauwe Vlag, een erkenning van de Europese Unie voor schoon en veilig strand. Twee strandpaviljoens (van april t/m oktober totaal 5) waarvan een strandrestaurant,†zijn het gehele jaar door geopend, zodat je na een frisse strandwandeling je kunt opwarmen met een kop dampende chocolademelk.

In de zomer†ligt het prachtige witte strand uitnodigend te wachten op de vele bezoekers. Ook voor de naturisten is er ruimte, iets ten zuiden van de strandopgang Kiefteglop†ligt het eerste officiŽle naaktstrand van Nederland. Uniek is de ligging van het centrum, vanaf het strand even het duin op en af en je komt midden in het bruisende centrum.

In het centrum is de museumboerderij Tante Jaantje te vinden. Te bezoeken in de maanden mei t/m september.

Veel vakantieaccommodaties

Callantsoog beschikt over zeer goede campings en luxe bungalows. Toch zijn er ook voldoende eenvoudiger, zeer betaalbare vakantieaccommodaties beschikbaar.

Zwanenwater

Iets ten zuiden in de duinen is dit unieke natuurreservaat te vinden. De flora en fauna zijn van onschatbare waarde en uniek in Nederland. Zeer zeldzame planten zijn hier te vinden. Twee duinmeren zijn een voedingsbron voor de vele vogels die hier een broedplaats vinden.