Plaatsen

Ontdek & beleef Den Helder

Overal water
Helemaal in de Kop van Noord-Holland ligt de stad Den Helder met bijna zestigduizend inwoners. Zowel in het noorden, oosten als westen is het omringd door water. Den Helder geniet natuurlijk bekendheid door de Koninklijke Marine en de Marinedagen (voorheen: Nationale Vlootdagen).

De binnenstad kent een groot assortiment winkels en een overdekt winkelcentrum. Je kunt hier heerlijk winkelen en uitblazen op een van de vele terrassen. Den Helder heeft een prachtig breed strand waar ook trots de Blauwe Vlag wappert. De stad staat al sinds jaar en dag in de hoogste regionen als het gaat om het aantal zonuren per jaar.

Willemsoord
Naast het strand biedt Den Helder, als het weer niet meezit, genoeg overdekt vertier met onder meer de oude Rijkswerf Willemsoord. Op dit prachtig gerestaureerde terrein zijn o.a. het Marinemuseum met een onderzeeboot, het Reddingmuseum 'Dorus Rijkers' en de megabioscoop Utopolis te vinden. Ook zijn hier diverse gezellige restaurantjes met heerlijke terrassen.

Ook het kassencomplex Hortus Overzee (De Oranjerie), theater De Kampanje zijn grote trekpleisters.

Rondvaarten
Met zoveel water in de buurt is het natuurlijk mogelijk een rondvaart te maken. Als je geluk hebt zie je tijdens zo’n tocht de zeehondjes, die op een van de drooggevallen zandbakken liggen uit te rusten. Of een rondvaart maken door de haven met een oude vissersboot of op een avontuurlijke speedboot. Vanuit de haven vertrekken de vissersboten voor een dagje vissen op het wad of in de Noordzee. Neem voor de mogelijkheden contact op met het toeristisch infocentrum Den Helder via 0223-616100 of i@infocentrumdenhelder.nl 

Kijk voor alle informatie over Den Helder op www.denhelder.online

Dagje met de boot naar Texel

De VVV wees ons op het arrangement Dagje Texel. Heerlijk kopje koffie op de boot gedronken. Op Texel stond een huurfiets klaar en konden wij op ons gemak naar EcoMare fietsen. Onderweg een heerlijk kopje soep gegeten. Een aanrader voor een leuk dagje uit! Groetjes, Merel

Nieuws

BELEEF DEN HELDER
Publicatiedatum: 19 maart 2018
European Maritime Day Den Helder
Publicatiedatum: 8 februari 2018