Plaatsen

Ontdek & beleef Huisduinen

Huisduinen

Eigenlijk is dit kleine dorpje de parel van grote broer Den Helder. Het dorp is bereikbaar via het unieke duingebied De Grafelijkheidsduinen. Hier staat stoer in het landschap de vuurtoren De Lange Jaap. Dit markante vuurrode bouwwerk is het gezicht van het dorpje. Leefden de inwoners heel vroeger hier van de walvisvangst. Nu is dit mooi gelegen dorpje de woonplaats van welgestelden.

Napoleon herkent de strategische ligging van Huisduinen en ziet het voormalige vissersdorp als het Gibraltar van het noorden. De keizer geeft opdracht tot de bouw van Rijkswerf Willemsoord (in Den Helder) en een aantal forten, zoals Fort Kijkduin. 

Fort Kijkduin is gerestaureerd en opengesteld voor publiek. Een spannend dagje uit voor het hele gezin. In het onderaardse gangensysteem waan je je in de Napoleontische tijd.

Boulevard

Vanaf de boulevard heb je uitzicht over de Noordzee en op de duinen ligt een strandpaviljoen, waar je het hele jaar welkom bent. Er is een 4-sterren hotel met veel kamers die uitzicht op zee bieden. Ook zijn er diverse, buitengewoon smaakvolle bed & breakfast adressen.

Kijk voor alle informatie over Huisduinen op www.denhelder.online

 

Recent toegevoegd

Tiny Float