Noordkop in Bloei

tulpveld roze rood // tulpen rood-roze close-up met duinen op achtergrond.jpg (75 K)

Het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld ligt in de Kop van Noord-Holland, prachtig gekleurd met de mooiste bloembollenvelden. De mooiste periode om de Kop te bezoeken is april/mei. De bloembollenkwekers zijn trots op hun product en laten toeristen op allerlei manieren meegenieten.

Bloemendagen, Anna Paulowna (Hollands Kroon), 29 april t/m 3 mei

De bloemendagen bezoekt u per auto, bus of op de fiets. Naast de tientallen mozaieken en werkstukken zijn ook vele straten en bruggen versierd met meterslange narcissenslingers en andere creatieve materialen. Een gezellige markt en een kunstzinnige expositie zorgen voor afwisseling in het programma, zodat de Bloemendagen een compleet dagje uit wordt.

Voor fietsers en wandelaars zijn er speciale routes.

Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de Poldertuin aan de Molenvaart, een prachtig aangelegde tuin waar u alle gewassen aan zult treffen die in deze omgeving worden geteeld.

Bloeiend Zijpe (Voormalige gemeente Zijpe, o.a. Callantsoog) 7 april t/m 7 mei

Het voorjaarsevenement Bloeiend Zijpe heeft één doel en dat is een ieder - van heel dichtbij - laten genieten van de kleurenpracht en de fleurige bloembollenvelden in polder Zijpe in de Kop van Noord-Holland. Bloeiend Zijpe onderscheidt zich door activiteiten te organiseren echt midden in de fleurige en kleurrijke bloembollenvelden.

Activiteiten Bloeiend Zijpe

* Kunstexpositie, dagelijks (t/m zondag 7 mei)
* Bloembollen Boemel, dagelijks (t/m zondag 7 mei)
(geschik voor minder validen en ouderen)
* Fotowedstrijd, dagelijks (t/m zondag 7 mei)
* Gedichtenwedstrijd, dagelijks (t/m zondag 7 mei)
* Schilderworkshop voor kinderen, zaterdag 6 mei
* Schilderworkshop voor volwassenen, zondag 7 mei
* Fietsroute (met etappes dwars door de fleurige velden), zondag 23 april*
* Wandeltocht (kriskras door de bloeiende bollenvelden), zondag 30 april*

witte tulpen // astrid lemmers regio vvv knh (285).jpg (135 K)* Let op: Dit zijn voorlopige data. Afhankelijk van de stand van de bloei kunnen deze nog wijzigen. Definitieve dat worden 7 april bekend gemaakt.

Fluwels Tulpenland, St. Maartenszee

In het hart van het grootste bollenteelt-gebied ter wereld ligt Fluwel's Tulpenland. Een bijzonder themapark waar u alles maar dan ook echt alles te weten komt over de tulp. Vanaf de oorsprong in de Himalaya tot en met de moderne tulpenkwekerij vandaag de dag.

Fluwel's Tulpenland ligt in het hart van het grootste bollenteeltgebied ter wereld. Onze Oudhollandse stolpboerderij is het start- en eindpunt van de route door het bos, waar wij u van alles vertellen over de tulp.

Floratuin Julianadorp tulpen // tulpenshutterstock_95672290.jpg (512 K)

Floratuin Julianadorp heeft een prachtige pluktuin zodat elke liefhebber met een bos zelf geplukte tulpen huiswaarts kan gaan. Uiteraard is er ook gelegenheid om iets te drinken.

De Floratuin in Julianadorp is een gezamenlijk promotiepunt van alle bloembollen kwekers in het Noordelijk Zandgebied. Op de Floratuin staan wel meer dan 1500 soorten bloembollen opgeplant, zoals narcissen, tulpen, hyacinten en bijgoed. Bijeen gebracht door alle bloembollenkwekers uit de omgeving. De toegang is gratis.